Important:

بسم الله الرحمن الرحيمCate tipuri de kufr (neîncredere) sunt? 

Neîncrederea este de doua feluri: majora si minora, iar kufr major, care arunca urmaşul sau in afara islamului, are 5 sub-categorii:

- kufr al negării

- kufr al arogantei

- kufr al ipocriziei

- kufr al îndoielii

- kufr al întoarcerii din drum

Kufr minor este văzut ca un păcat, dar nu duce urmaşul sau in afara islamului. Un exemplu de kufr minor ar fi uciderea unui musulman.


 Care sunt obligaţiile musulmanilor fata de liderii lor?

Liderii au dreptul la supunere fata de ei chiar daca oamenii nu sunt mulţumiţi de ceea ce fac. Este ilegal sa nu te supui unui lider si sa te revolţi împotriva lui, chiar daca sunt nedrepţi.(atâta timp cat sunt musulmani nu este permis sa te revolţi împotriva lor). De asemenea nu este permis sa nu te supui lor sau sa-i blestemi. Dimpotrivă oamenii ar trebui sa facă du3a pentru corectitudinea liderilor si succesul lor in tot ceea ce este drept. Oamenii trebuie sa perceapă supunerea fata de liderii lor ca supunere fata de Allah atât timp cat liderii nu fac acte de nesupunere fata de Allah fireşte. 

Daca vreun lider al musulmanilor nu se supune lui Allah sau face acte de nesupunere fata de Allah atunci oamenii nu trebuie sa i se supună lui in acea problema. Dar, ar trebui sa i se supună in orice altceva care este bun. 

Profet sallallahu alayhi wasallam, a spus: "Asculta si supune-te comandantului tău chiar daca iţi loveşte spatele si iţi ia proprietatea, asculta si supune-te." (Muslim)


Este permis sa spui ca cineva este martir? (Shaheed)

Sa descrii pe cineva anume ca martir este acelaşi lucru cu a spune ca este in Paradis. Ahl-us-sunnah (oamenii care adera strâns la sursele islamului, Quran si Sunnah, in concordanta cu înţelegerea a primelor 3 generaţii de musulmani si scholarii (oamenii de ştiinţa) drepţi de după ei.) nu desemnează pe cineva ca fiind om al Paradisului sau Iadului, decât pe cei pe care Profetul, sallallahu alayhi wasallam, i-a menţionat.

Motivul este ca noi nu putem cunoaşte ascunsul si realitatea ultima sub care o persoana a murit, intenţiile ascunse fiind cunoscute doar de către Allah.

Totuşi, noi ne putem aştepta, presupune, ca oamenii buni vor primi răsplata buna si sa ne temem ca cei rai vor fi pedepsiţi.


Este permis sa judecam daca un Musulman este sau nu necredincios?

Nu este permis sa judecam daca un musulman este necredincios, politeist sau ipocrit, daca nu a făcut nimic care s-o dovedească, sau daca raman cativa factori prezenţi care previn aceasta. Mai degrabă ne referim la el ca Musulman si lăsam treburile lui in puterea lui Allah.


Este permis sa faci tawaaf in alte locuri decat ka'bah?

Unicul loc unde ne este permis sa facem tawaaf este kaabah si nu este permis sa facem similitudini intre Nobila Kaabah si alte locuri in lume, indiferent cat de nobile ar fi ele. 

Oricine face tawaaf in alt loc cu intenţia de onoare face un act de nesupunere către Allah.


Andrei Roxana Elena