Important:

 بسم الله الرحمن الرحيم1. Ce este ,,iman" si caţi stâlpi are iman? 

Iman înseamnă încredere si convingere in inima, vorba si fapte, care creste prin fapte bune si descreşte prin păcătuire. Allah spune: ,,Noi te-am trimis martor, vestitor şi predicator" 48:8 iar P. Muhammad, sallallahu alayhi wasallam, a spus:"Iman are  70 de ramuri ciudate: cea mai înalta e sa spui la ilaha ilallah, iar cea mai joasa este sa îndepărtezi ceva rău din drum; si modestia este o ramura a imanului."(Muslim)

Iman are 6 stâlpi:

- credinţa in Allah, 

- credinţa in ungerii Lui Allah

- credinţa in cartile lui Allah

- credinţa in mesagerii lui Allah

- credinţa in Ziua Judecaţii

- credinţa in Qadar (Măsura Divina) si tot ce aduce el bun sau rău.


2. Este Allah cu noi? 

Da, Allah este cu noi in cunoaşterea Lui perfecta, prin auzul Lui, prin văzul Lui, prin Protecţia Lui, prin înţelegerea Lui absoluta, prin puterea Lui omnipotenta si prin Voinţa Lui divina. Totuşi Allah însuşi nu este parte din creaţia Sa si nimic din creaţia sa nu-l poate conţine.


3. Poate fi văzut Allah cu ochiul liber? 

Allah nu poate fi văzut de nimeni in viata aceasta, dar credincioşii îl vor vedea in Ziua Judecaţii, la fel si in paradis. 

Allah spune:

,,În Ziua aceea, vor fi chipuri luminate; către Domnul lor căutând." 75:22-23


4. Care sunt beneficiile cunoaşterii atributelor lui Allah? 

Prima îndatorire pe care a impuso Allah oamenilor este sa îl cunoască pe El, pe Allah. Daca ajung sa-l cunoască cu adevărat, îl vor venera aşa cum El merita. hrănind mintea cu mila expansiva a lui Allah aduce aceluia speranţa, amintindu-si caracteristicile in a fi sever in pedeapsa pentru nesupunere inserează frica, iar cunoscând caracteristicile Lui de a fi exclusiv Dătător de Recompense creează sentimentul de recunoştinţă  Deci, ceea ce se înţelege prin venerarea lui Allah prin Numele Lui si Atributele Lui este de a le învăţa corect, a înţelege sensul lor si a acţiona in conformitate.


Andrei Roxana Elena