Important:

بسم الله الرحمن الرحيم


1. Exista 3 nivele in enumerarea numelor lui Allah:

- sa le numeri, sa le cunoşti si sa cunoşti expresiile lor.

- sa le înţelegi sensurile si ceea ce indica - ca de exemplu, sa ştii ca Allah este Al-Hakeem(Cel Înţelept) presupune ca musulmanul sa-si cedeze toate afacerile lui Allah, deoarece totul se întâmpla conform Înţelepciunii Lui. La fel si ştiind ca Allah este Al-Qudoos (Cel Divin) presupune ca musulmanul crede ca Allah este liber de orice imperfecţiune.

- sa faci apel la Allah prin Numele Lui adică fie sa glorifici si sa venerezi pe Allah in concordanta cu Numele Lui, fie sa îl rogi pe Allah si sa-i ceri lui Allah prin intermediul Numelor Lui.


2. Care este diferenţa dintre Numele lui Allah si Atributele lui Allah?

Numele si Atributele lui Allah împart amândouă acelaşi tratament care ne permite sa căutam refugiu la Allah prin ele sau sa facem jurăminte prin ele, dar sunt câteva diferenţe importante intre ele si care nu trebuiesc ignorate si nici neglijate.  Acestea sunt:

- Este permis sa îl rugam pe Allah folosind unul din Numele Lui, sau sa ne numim ,,robul lui..." unul din Numele Lui, dar nu este permis sa o facem uzând nici unul din Atributele lui Allah. Deci, cineva se poate numi robul Celui Mai Generos, dar nu ,,robul Generozităţii". Cineva poate ruga , Oh Cel Mai Generos", dar nu ,,Oh Generozitatea lui Allah". 

- Este permis sa derivi atribute din Numele lui Allah, dar nu este permis sa derivi nume din atributele lui Allah. Adică cineva poate deriva atributul mila din numele lui Allah Ar-Rahman, dar nu poate deriva numele al-mustawi (Cel care se ridica deasupra a tot) din atributul lui Allah al-istiwaa (ridicare deasupra a tot).

- Nu este permis sa derivi Nume din acţiunile lui Allah. Deci cineva nu poate spune ca unul din numele lui Allah este al-ghaadib (Cel Furios) bazat pe faptul ca Allah devine furios. Cineva ar putea totuşi sa derive atribute din acţiunile lui Allah, si aşa afirmând ca unul din atributele lui Allah este Ghadab - mania, furia, datorita faptului ca Allah devine furios, mânios.


3. Ce presupune credinţa in Îngeri? 

Credinţa in Îngeri înseamnă sa crezi cu convingere ca ei exista, ca Allah i-a creat pentru ca ei sa îl venereze pe El si sa execute Ordinele Lui, aşa cum Allah spune in Gloriosul Quran:

ce nu Îi ies din Cuvânt şi după porunca Lui trudesc. El ştie ce este înaintea lor şi ce este înapoia lor. Ei nu mijlocesc decât pentru cei de care Dumnezeu este mulţumit şi sunt pătrunşi de teamă. 21:26-27

Credinţa in Îngeri include: 

- credinţa in existenta lor

- credinţa in toţi cei care au fost numiţi la fel ca si Gabriel

- credinţa in tot ceea ce ne-a fost spus despre atributele lor, cum ar fi puterea creaţiei lor

- credinţa in tot ce nea fost spus despre îndatoririle lor si activităţile lor speciale, precum Îngerul Morţii.


4. Ce este Gloriosul Quran? 

Gloriosul Quran este cuvântul lui Allah, a cărui recitare constituie un act de venerare. Quran vorbeşte de fapt prin el însuşi, cu literele sale si sunetele pe care Gabriel le-a auzit de la Allah si le-a transmis întocmai P. Muhammad, sallallahu alayhi wasallam. La fel si cu toate celelalte carti revelate , care sunt de asemenea cuvântul lui Allah. Când ne referim la acestea, fireşte ca vorbim despre cartile care au fost cu adevărat revelaţii de la Allah, cum ar fi originalul Tora, Zaboor (Psalms), Injeel (Evanghelia) si nu scripturile corupte care exista in prezent.


Andrei Roxana Elena