Important:

بسم الله الرحمن الرحيم1. Cate tipuri de tawassul (apropierea de Allah) exista? 

Sunt doua tipuri de tawassul, permis si nepermis. Tawassul permis este de 3 forme:

- invocându-l pe Allah prin Numele si Atributele Lui

- invocându-l pe Allah menţionând faptele bune ale cuiva, aşa cum cei trei oameni captivi in peştera au făcut-o.

- căutând suplicarea unui musulman evlavios, in viata si prezent, de la care se poate spera acceptarea rugilor sale de către Allah.

Tawassul nepermis este de 2 forme:

- sa ii ceri lui Allah prin rangul sau statusul Profetului, sallallahu alayhi wasallam, sau a vreunui wali, sfânt sau evlavios, ca de ex. "Oh Allah te rog pe statusul Profetului sallallahu alayhi wasallam , sau pe statusul lui Hussein..." etc. 

- Sa ii ceri lui Allah sa te aprovizioneze cu ceva ce ai nevoie, făcând jurământ in numele Profetului sallallahu alayhi wasallam , sau al vreunui wali, ex. "Oh Allah te rog pe dreptatea Profetului Muhammad." Acest lucru nu este permis, deoarece sa faci un jurământ in numele unei creaţii pentru a implora pentru o alta creaţia nu este permis. Ba chiar este strict interzis daca jurământul este făcut in numele unei creaţii si implorându-l pe Allah.


2. Ce înseamnă credinţa in Ziua Judecaţii? 

Credinţa in Ziua Judecaţii înseamnă sa ai convingerea ferma ca aceasta zi va veni, la fel ca si credinţa in tot ce se întâmpla după moarte, cum ar fi: încercările din mormânt, fericirea si pedeapsa mormântului, sunetul trompetei; reînvierea întregii omeniri si prezentarea in fata lui Allah, desfăşurarea sulurilor cu faptele înregistrate, stabilirea scărilor care vor măsura faptele ; podul peste iad peste care toţi trebuie sa trecem; Rezervorul din care toţi urmaşii Profetului sas, vor bea; intervenţia, mijlocirea Profetului sas, pentru creaţie si naţiunea lui; si intrarea in Paradis sau Iad.


3. Paradisul si iadul exista deja?

Da, ambele au fost create de Allah înainte de omenire. Paradisul si iadul sunt veşnice si nu vor înceta sa existe niciodată. Prin Gratia lui Allah a creat oameni sa intre in Jannah(Paradis) si prin Justiţia Lui a creat oameni care sa intre in Iad, si fiecare este uşurata calea spre ceea ce a fost creat. 


Andrei Roxana Elena