Important:

بسم الله الرحمن الرحيم


Cate tipuri de tawheed sunt? 

Sunt 3 tipuri de tawheed:

1.Tawheed ar-ruboobiyyah - înseamnă sa afirmi ca Allah este Unul si Unic in Acţiunile Sale, cum ar fi creaţie, aprovizionare, dare de viata si moarte, si altele. Necredincioşii din timpul Profetului sallallahu alayhi wasallam, au afirmat acest aspect al tawheed-ului inca înainte ca el sa devina profet.

2. Tawheed al-uloohiyyah - înseamnă sa singularizezi pe Allah in toate formele de venerare, cum ar fi rugăciunea, ruga, jurăminte, caritate, promisiuni, etc. Tocmai pentru a stabili acest tawheed au fost trimişi profeţi si sau revelat carti. 

3. tawheed al-Asmaa-was-Shifaat - înseamnă sa afirmi ceea ce Allah si Profetul sallallahu alayhi wasallam, au menţionat despre Numele Frumoase ale lui Allah si Înaltele Sale Atribute, fara a distorsiona intelesul lor sau lipsindu-le de sens, si fara a te înfrupta din ,,cum" a acestor Nume si Atribute sau sa le asemuieşti altor creaţii. 


Ce este un ,,wali"?

Un ,,wali" este o persoana dreapta, evlavioasa si cu frica de Allah. Allah spune: ,,cei care cred în Dumnezeu şi se tem de El —şi vor avea buna vestire în Viaţa de Acum şi în Viaţa de Apoi. Nici o schimbare nu este în Cuvintele lui Dumnezeu. Aceasta este fericirea cea mare." 10:62-63

Profetul sallallahu alayhi wasallam, a spus: "Intr-adevăr protectorul meu (wali) este Allah si dreptcredincioşii."


Cum si cat trebuie lăudat Profetul Muhammad, sallallahu alayhi wasallam?

P. Muhammad sallallahu alayhi wasallam, neîndoielnic este unul dintre cele mai bune si nobile creaţii ale lui Allah. Cu toate acestea nu este permis sa excedăm in al lauda aşa cum creştinii au făcut cu Isus, fiul Mariei, atâta timp cat Profetul insallallahu alayhi wasallami ne-a interzis sa o facem. El sallallahu alayhi wasallam, a spus: "Nu exagerat in a mă lauda pe mine aşa cum au făcut creştinii cu Isus fiul Mariei, pentru ca eu sunt doar robul lui Allah, aşa ca spune:"Robul lui Allah si Mesagerul Lui."


Este Permis sa fii nedrept cu un non-musulman?

Nedreptatea este haram(interzisa). Profetul sallallahu alayhi wasallam a relatat intr-un hadith qudsi ( hadith divin, relatat direct de la Allah in inteles si cuvinte folosind pronumele ,,eu"), ca Allah a spus:"Intr-adevăr Eu am făcut injustiţia ilegala la adresa mea, si am interzis-o servitorilor mei deopotrivă, aşa ca nu fiţi nedrepţi unul cu celalalt." (Muslim)


Ce este bid'ah?

Ibn Rajab a spus: "Bid'ah este orice este iniţiat si nu are dovada in Legea islamului ca sa demonstreze validitatea ei." Tot ceea ce are dovada in Legea Islamica in validitatea ei nu este inovaţie.


Care este obligaţia noastră vizavi de companionii Profetului sallallahu alayhi wasallam?

Obligaţia noastră fata de companionii Profetului sallallahu alayhi wasallam, este sa-i iubim, sa fim mulţumiţi cu ei si sa-l rugam pe Allah sa fie mulţumit de ei, si sa avem o inima curata in ceea cei priveşte. Trebuie sa ne păzim limba de a vorbi rău de ei, ar trebui sa promovam virtuţile lor si meritele lor, si sa ne reţinem in a menţiona greşelile lor sau orice dispute au avut loc intre ei.

Companionii nu au fost infailibili si poate au făcut greşeli, dar ei au judecat potrivit abilitaţilor lor. Ei vor primi răsplata dubla pentru acele decizii in care au fost corecţi, si o singura răsplata pentru cele in care au greşit. Ei au făcut eforturi pentru a judeca corect, aşadar greşelile lor vor fi iertate .

Cei mai buni dintre ei sunt 10 la număr (cei cărora le-a fost promis paradisul):

-Abu Bakr, Umar, Uthman, Ali

După ei vin Talha, az-Zubair bin Al-Awwam, Sa'd bin Abi Waqqas, Abdur-Rahman bin Awf, Sa'eed bin Zayd si Abu Ubaidah bin Al-Jarrah.


Andrei Roxana Elena