Important:

بسم الله الرحمن الرحيم 


Cate tipuri de ipocrizie exista?

Sunt doua tipuri de ipocrizie:

1. Ipocrizie in credinţa (cea mai mare ipocrizie) - înseamnă sa pretinzi credinţa in timp ce de fapt intern este necredinţa si prefăcătorie. Acest tip este si un act de shirk. Daca cineva persista in astfel de ipocrizie si moare in ea, moare in starea de necredinţa. Allah spune: "Intr-adevăr ipocriţii vor fi in cel mai jos grad al iadului." 4:145

câteva din trăsăturile ale acestei categorii de ipocrizie sunt: - ei caută sa îl insele pe Allah si pe credincioşi; ii batjocoresc si rad de ei; ii ajuta pe inamicii lor sa câştige victorie asupra credincioşilor; si caută răsplata acestei vieţi lumeşti cu faptele acestora bune si nu cu viata de apoi.

2. ipocrizie in fapte (ipocrizie uşoara) - nu este un act de shirk, dar este totuşi periculoasa, deoarece conduce la ipocrizie majora daca cineva eşuează in părere de rău (pocăinţa). 


Care este cel mai mare si grav păcat in ochii lui Allah?

Cel mai mare si grav păcat este ,,shirk" - sa asociezi alţii cu Allah in venerare si in tot ce este specific lui Allah. Allah spune: "Intr-adevăr idolatria este o mare injustiţie." 31.1

Când Profetul sallallahu alayhi wasallam, a fost întrebat care-i cel mai mare păcat, el a răspuns:" Sa asociezi alţii lui Allah(facandu-i astfel rivali), in timp ce El este cel care te-a creat." (Bukhari si Muslim)


Cate tipuri de shirk sunt?

Sunt doua tipuri de shirk, mai mare si mai uşor(major si minor):

1. Shirk major : comiterea acestui tip de shirk conduce o persoana in afara islamului si Allah nu îl va ierta niciodată, aşa cum spune in Quran: "Intr-adevăr Allah nu iartă ca cineva sa asocieze parteneri cu El, si iartă orice altceva in afara de asta cui vrea El." 4:48

acest tip de shirk are 4 sub-categorii:

a). shirk in venerare si du3a

b). shirk in intenţie, dorinţa si tel

c). shirk in supunere - ceea ce înseamnă sa te supui oamenilor de ştiinţa in a face ilegal ceea ce Allah a făcut legal si invers.

d). shirk in iubire - sa iubeşti pe oricine altcineva aşa cum ar trebui sa iubeşte doar pe Allah.

2. Shirk minor: comiterea acestui tip de shirk nu duce pe cineva in afara islamului. Acesta are 2 sub-categorii:

a). shirk vizibil - si poate fi relaţionat cu spusele cum ar fi sa juri in numele altcuiva sau altceva decât Allah, sau poate fi relaţionat cu faptele adică sa crezi in semne. ,,Omen" - Semn înseamnă când cineva prezice ca ceva rău pentru ca a văzut nu ştiu ce pasări sau obiecte, sau a auzit nu ştiu ce nume de persoane sau locuri sau obiecte.

b) shirk ascuns - care e asemănător cu a face parada dintr-un act de venerare.


Care sunt diferenţele dintre shirk major si minor?

Exista câteva diferenţe intre aceste doua forme de shirk si cea mai importanta ar fi ca shirk major nu va fi iertat si va fi judecat ca necredincios cel care-l comite si va dăinui in iad pe vecie; in timp ce acela care comite shirk minor nu va fi judecat ca un necredincios si nu va ramane in iad pe vecie.

O alta diferenţa este ca shirk major face toate faptele bune ca inutile, in timp ce shirk minor face inutila doar fapta respectiva in particular.


Este vreo forma de a ne proteja împotriva comiterii de shirk?

Da. Ca sa te protejezi de a face parada cu faptele tale, trebuie sa le faci doar de dragul lui Allah si atât, căutând răsplata doar de la el, sal impresionezi doar pe El, sa cauţi doar aprobarea si plăcerea Lui Allah asupra ta prin faptele tale.

mai sunt si alte unelte, pe care Profetul sallallahu alayhi wasallam, le-a menţionat si anume du3a.


Andrei Roxana Elena