Beneficii si reguli in Islam

بسم الله الرحمن الرحيمVoi prezenta mai jos câteva din beneficiile si regulile in Islam:


1. Păcatele sunt şterse si absolvite prin numeroase lucruri, incluzând: pocăinţa reala si sincera; căutând iertarea lui Allah; făcând fapte bune, confruntându-te cu încercări si necazuri; făcând pomana si având alte persoane care sa poată implora iertare de la Allah pentru tine. Daca păcatele cuiva nu sunt iertate in viata asta de către Allah, persoana respectiva ar putea fi pedepsita in mormânt, in Ziua Învierii sau in Viata de Apoi. Odată ce Allah l-a purificat de păcate, atunci numai prin voinţa si mila lui Allah, i se va permite sa intre in paradis daca a murit crezând in monoteism (tawheed). Daca a murit in politeism, idolatru, necredinţa sau ipocrizie majora, va intra in Iad si va locui acolo pe vecie.


2. Păcatele si actele de nesupunere au un efect mare asupra cuiva, si fireşte ca nu unul pozitiv. Efectul in inima consta in aducerea unui soi de alienare in ea, umilire si boala. Creează de asemenea o bariera intre păcătos si Allah.

Efectul asupra religiei este acelaşi. Mai mult, îl privează pe acela de înclinarea spre supunere fata de Allah. Îl privează de asemenea si de implorările Mesagerului lui Allah sas, îngerilor si a credincioşilor. Efectul in subzistenta este ca îl privează pe acela de provizii, e binecuvântările subzistentei si mai departe creează si mai multa sărăcie.

Efectul asupra individului consta in privarea acestuia de binecuvântările in viata si face ca greutăţile lui sa crească. Efectul asupra faptelor cuiva este ca toate devin neacceptabile. Efectul asupra societatii este acela de creare de insecuritate, creşterea costurilor bunurilor, sporeşte tirania conducătorilor si a duşmanilor, provoacă seceta, etc. Toate acestea si chiar mai mult de atât sunt rezultatele păcatului.


3. Liniştea inimii si fericirea ei, uşurarea din anxietate sunt telul impartasit de toata lumea, dat fiind faptul ca doar prin ele oamenii pot avea sănătate si viata buna.

Aceasta se obţine in mod religios, natural prin mijloace practice, lucruri care merg împreuna doar pentru un credincios, dat fiind faptul ca doar el combina următoarele:

  • - credinţa in Allah;
  • - supunere fata de comenzile lui Allah si evitarea celor prohibite;
  • - beneficierea creaţiei lui Allah prin vorba, acţiuni si diferite fapte bune;
  • - preocuparea cu invatatura benefica si acţiune, amândouă pentru cauza lui Allah si afacerile acestei lumi.
  • Evitarea anxietăţii fata de viitor sau trecut, in timp ce in loc sa fii preocupat de cursul prezentului in acţiune pozitiva;
  • Multa pomenire a lui Allah;
  • Menţionând des binecuvântările interne si externe ale lui Allah;
  • Uitându-ne la cei care sunt mai prejos decât noi cu compasiune si uitându-te fara invidie la cei care sunt mai presus de noi in averile acestei lumi;
  • Străduindu-te sa te eliberezi din anxietate si dobândind ceea ce aduce fericire adevărata;
  • Căutând refugiu in Allah si căutând ajutor la Allah pentru eliminarea anxietăţii.

4. Ibraheem al-Khawaas a spus:”Cinci lucruri sunt o vindecare pentru inima: recitarea Gloriosului Quran cu contemplare; tinand stomacul gol; stand in rugaciune noaptea; suplicând cu umilinţa in timpul de dinainte de perioada răsăritului; stand alături de oamenii drepţi.


5. Casatoria este sunnah pentru cei care au dorinţa sexuala si nu se tem de a cădea in păcatul de adulter. Casatoria este permisa pentru cei care nu au nici o dorinţa sexuala. Este o obligaţie pentru acela care are dorinţa sexuala si se teme ca va cădea in păcatul adulterului. Obligaţia este atât de mare incit ar trebui s-o facă chiar si înainte de a face hajj. Este ilegal sa te uiţi la femei, sa stai in proximitatea lor in singurătate, deoarece acestea sunt o sursa de tentaţii.


6. Pomenirea lui Allah in timpul si in afara rugăciunilor nu este valabila decât daca persoana verbalizează efectiv in aşa fel incat sa se poată auzi pe sine fara sa enerveze pe ceilalţi sau sa-i deranjeze.


7. Ultima dorinţa sau mărturie (Wasiyyah- alt fel de testament, care nu face referinţa la moştenire): sa faci o ultima dorinţa sau mărturie este obligatoriu pentru persoana care datorează ceva altora pentru care nu au o dovada sau un document legal. In acest caz, el doreşte sa se achite fata acele persoane. Este Sunnah pentru persoana bogata sa dea a cincia parte din averea sa rudelor sărace care nu sunt moştenitorii săi legali in legea islamica, sau sa o dea oamenilor săraci sau invatatilor sau persoanelor drepte. Este neplăcut ca o persoana săraca sa ia ceva din partea moştenitorilor legali, doar daca aceştia nu sunt bogaţi cumva. Este neplăcut sa câştigi mai mult de o treime din averea cuiva in defavoarea moştenitorilor legali.

Ultima dorinţa nu este viabila daca testatorul spune:”m-am dus înapoi la asta” sau”am anulat asta” sau „m-am răzgândit” sau orice alte cuvinte similare in sens. Este de preferat sa scrie in inceputul documentului ,,In Numele lui Allah Cel Atotcuprinzător in Mila, Cel Milos.


8. Este recomandat ca aceia care trimit salutari de pace si binecuvântare pentru Profet sallallahu alayhi wasallam, sa combine amândouă as-salat (aici însemnând binecuvântare, lauda) si as-salam care aici înseamnă pace si securitate .

Este neplacut sa spui la fel pentru alţii in afara de profeţi.


9. Partile private ale unei persoane sunt acele parţi de care se ruşinează sa le arate in public. Aici vom discuta despre care din ele trebuie acoperite in timpul rugăciunii sau când facem tawaaf (înconjurarea kaaba).

Partile private ale unui băiat ajuns la vârsta de 10 ani sunt de la buric pina la calcaie, in timp ce pentru unul sub 10 ani sunt doar organele sexuale si anusul. Partile private ale femeii mature sunt întregul ei corp, mai puţin fata, mâinile si picioarele. Daca se roagă sau face tawwaf si i se vede antebraţul actul ei de venerare este nul.

Partile private trebuie acoperite tot timpul in afara timpului de rugăciune si este neplăcut daca sunt expuse, cu excepţia necesitaţii, chiar si in întuneric sau in particular. Este permis sa fie expuse altei persoane doar pentru o necesitate stringenta, cum ar fi pentru examen medical sau circumcizie.


10. Este obligatoriu pentru soţ sa plătească cheltuielile pentru soţia lui si copii, inclusiv mâncare, băutura, haine lucruri in casa potrivit obiceiurilor recunoscute.


11. Este interzis sa purtam ornamente cu pictura unei persoane sau animal pe ea, sau sa atârnam un tablou al vreunei persoane sau animal pe pereţi, sau sa vindem picturi, deoarece toate acestea sunt păcate majore.


12. Orice relaţie sexuala in afara casatorii este interzisa in islam si considerata fornicaţie sau adulter (zina) si aceasta include actele de homosexualitate.


Păcatul are nivelele lui, iar cel mai rău este sa comiţi adulter cu o femeie căsătorita, sau sa faci fornicaţie cu o ruda de sânge sau cu un vecin sau sa comiţi viol.


Sursa: www.tafseer.info

Traducere: Andrei Roxana Elena

Andrei Roxana Elena